Categories
Trindle blogs

Werkgeluk van grote invloed op medewerkers

Het draait in de business wereld allemaal om communicatie, ook het werkgeluk heeft daarmee te maken. Meerdere factoren hebben invloed op het werkgeluk van je medewerkers, wat daar bijvoorbeeld mee te maken heeft is het communiceren met je collega’s’. Wanneer je ergens hulp bij nodig hebt kun je altijd bij ze terecht. Succes binnen het bedrijf is zeker een bijdrage aan het werkgeluk. Communicatie is de key!

Je vraagt jezelf wel eens af of je echt gelukkig bent op je werk, maar wat is werkgeluk precies? Werkgeluk is het hebben van een baan waar je met plezier naartoe gaat, die je voldoening geeft en waar je enthousiast van wordt. Als er iets niet meetbaar is, dan is het geluk. Er achter komen of iemand echt gelukkig is, kan niet. Ondanks dat is werkgeluk voor jouw organisatie hartstikke belangrijk, want het levert je een hoop positiviteit op! Het is bewezen dat gelukkige medewerkers positiever zijn, fijne collega’s om mee samen te werken en productiever zijn. Als salesmanager zorgt werkgeluk ervoor dat je de passie voor je werk en je geluk over kan brengen naar de klanten, wat zich uiteindelijk vertaald in het behalen van winst.

Het werkgeluk van je medewerkers draagt niet alleen mee aan de positiviteit, maar ook aan het verzuim. Het verzuimpercentage daalt doordat het geluk op de werkvloer stijgt. Op deze manier wordt het ziekteverzuim teruggedrongen en dit heeft positieve invloed binnen jouw organisatie. Ziekteverzuim kun je herkennen aan dat je medewerkers prikkelbaar worden, zichzelf lastig kunnen concentreren waardoor het langer duurt voordat het werk af is. Door jezelf als werkgever bezig te houden met het schrijven van een stappenplan om ziekteverzuim terug te dringen, moet je de focus leggen op het verhogen van het werkgeluk. Gedurende de coronacrisis is het ziekteverzuim hoger uitgevallen dan normaal. Wanneer één van je medewerkers symptomen van het virus vertoont, is hij/zij verplicht thuis te blijven. Door het aantal thuiswerkenden op dit moment is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het werkgeluk binnen het bedrijf.

Niet je gehele loopbaan bij een bedrijf is positief, er zitten altijd wel minder leuke kanten aan een baan. Echter moet hier een juiste balans in zijn, je gaat namelijk meestal 5 dagen per week naar je werk toe. Wanneer de mindere leuke activiteiten overheersen moet je bij je nagaan of dit de baan voor jou is. Het is een kunst om erachter te komen of er ook daadwerkelijk sprake is van werkgeluk binnen jouw organisatie. Dit kun je doen doormiddel van een MTO, daarentegen kost dat vaak tijd en moeite. Het opstellen van het onderzoek en het invullen ervan is iets waar men al snel tegenop kijkt.

Het optimaliseren van je bedrijf zorgt ervoor dat het werkgeluk van je medewerkers hoogst waarschijnlijk stijgt. Ze krijgen een stem binnen je organisatie door te laten weten hoe ze over bepaalde onderwerpen denken, waar ze normaal niet zo snel wat van zouden zeggen. Je kan hier vanaf nu makkelijk achter komen met de app Trindle! Dit is een MTO die wekelijks een aantal vragen aan je medewerkers stelt, vergeet het uitgebreide medewerkerstevredenheidonderzoek. Wil je hier mee over te weten komen, laat dan je gegevens achter in ons contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!