Categories
Trindle blogs

Werkgeluk: Alleenstaande werknemers het hardst getroffen!

Een groot gedeelte van je sociale omgeving valt weg op het moment dat je ineens niet meer op kantoor kunt werken zoals de korte gesprekken tijdens het zetten van koffie of bij het eten van je lunch. Met als gevolg; “Een daling van het werkgeluk”. Dit is niet iets wat werkgevers willen zien. Een stijging van het werkgeluk is waar je naar streeft. Echter is dit lastig door de huidige omstandigheden rondom het COVID-19 virus.

Uit een onderzoek van Fontys Hogescholen in samenwerking met Werkgeluk Instituut Nederland is gebleken dat het werkgeluk van alleenstaanden voor de corona crisis een 7,4 kreeg. In juni was dit gezakt naar een 6,9. Naar verwachting zal het nog meer gaan zakken wanneer mensen nog langer thuis moeten werken. Je bent op jezelf aangewezen en daarbij is het door de maatregelen van het RIVM lastig om vrienden uit te nodigen voor een drankje. Dit zorgt ervoor dat je op een andere manier met je sociale contacten om moet gaan.

Voor werknemers, met name alleenstaande, is het van belang dat ze zo snel mogelijk weer op kantoor mogen werken. Zodat de binding tussen de werkgever en werknemer niet verloren gaat. Als werkgever moet je op zoek gaan naar oplossingen, zoals het maken van een schema zodat iedereen ongeveer twee dagen op kantoor kan werken. Dit is niet alleen voor alleenstaande werknemers positief, maar ook voor andere medewerkers binnen het bedrijf is dat belangrijk. Het hebben van een eigen plek op kantoor is een bijdrage aan het werkgeluk van je werknemer. Gezien de cijfers is het werkgeluk iets waar werkgevers zich de komende tijd op moeten focussen.

Uit onderzoek door het onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel is gebleken dat op dit moment graag meer dan de helft van de werknemers weer terug wil naar kantoor. Het werken in een ruimte waarin je bij je collega’s in de buurt bent, dat is waar werknemers behoefte aan hebben. Voor werknemers die verder dan 30 kilometer van kantoor wonen, is het niet erg om thuis te werken. Het bespaart ze veel reistijd, deze tijd kunnen ze nu steken in hun werk.

Om ervoor te zorgen dat het werkgeluk van je alleenstaande werknemers weer stijgt kun je een MTO afnemen. Dit kost desondanks de gewilde resultaten, veel tijd om het op te zetten. Trindle is een nieuw platform wat ervoor zorgt dat jij snel weet wat jouw medewerkers vinden. Binnen de app kun je zelf vragen stellen en de resultaten worden meteen getoond in het portaal. Meerdere malen per week worden er vragen gesteld, dit zorgt ervoor dat je medewerkers niet lang bezig zijn met het invullen van de vragen. Wil je hier meer over te weten komen, neem dan contact met ons op via de contactpagina.