Categories
Trindle blogs

Wees er op tijd bij en voorkom dat je medewerker uitvalt!

Thuiswerken heeft een grote impact op medewerkers, het werk is veranderd en dit heeft gevolgen binnen het bedrijf. Ondanks dat uit cijfers van het TNO blijkt dat het aantal medewerkers met een gemelde burn-out hetzelfde zijn gebleven als voor de coronacrisis, betekend het niet dat de klap al geweest is. Wat is een burn-out precies en hoe kun je het als werkgever herkennen of is dat überhaupt wel mogelijk?

Een burn-out is een oorzaak van het hebben van veel stress. Deze stress kan voorkomen op de werkvloer, maar ook privé. Bijvoorbeeld wanneer de werkdruk te hoog is en een medewerker het gevoel heeft dat hij/zij niet aan de verwachtingen kan voldoen of omdat er zorgen zijn om een ziek familielid. Doordat een burn-out geleidelijk ontstaat is het mogelijk dat er over een aantal maanden of zelfs jaren, pas wordt ontdekt dat iemand een burn-out heeft. In een van de eerste fases van een burn-out raakt je overspannen, dit is te merken doordat je weinig energie hebt en veel activiteiten moeite kosten. Snel geprikkeld, onrustig slapen en geestelijke moeheid zijn klachten die ook aangeven dat je te maken hebt met een burn-out. Het is niet goed om zelf een diagnose te stellen, ga ten alle tijden naar een huisarts om je klachten met hem/haar te bespreken.

Al sinds 2015 stijgen de burn-outklachten. Uit een onderzoek van CBS (2019) is gebleken dat er in 2019 ongeveer 17 procent van alle medewerkers last hadden van klachten die een aanleiding kunnen zijn voor een burn-out. Hierbij ging het voornamelijk om de leeftijd van 25 tot en met 35 jaar, namelijk 21 procent van de klachten kwam uit deze leeftijdscategorie. Hoogleraar Willem van Rhenen voorspelt dan ook dat als er niks aan gedaan zal worden, dat in 2030 een kwart van alle werkenden thuis zal zitten of minder inzetbaar is.

Voorzitter van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out (NCPSB), Theo Immers, trekt aan de bel. Hij laat weten dat we aan het stijgende ziekteverzuim nu al kunnen zien dat er over een tijdje meer medewerkers met een burn-out thuiszitten, naar aanleiding van de coronacrisis. Wanneer medewerkers aangeven dat ze niet uitgerust terugkomen van een vakantie, is dit een voorteken van een burn-out. Als werkgever moet je medewerkers ervan bewust maken wat de voortekenen van een burn-out zijn. Wanneer zij deze klachten bij zichzelf herkennen kunnen ze snel aan de bel trekken. Daarnaast moet iedereen binnen een bedrijf alert zijn bij collega’s wanneer ze deze voortekenen herkennen. Op het moment dat er voorverschijnselen te zien zijn, ga dan op zoek waar de stress van de medewerker vandaan komt en biedt professionele coaching aan. Wanneer je er als werkgever op tijd bij bent, behoudt je de medewerker. Als je te laat bent kan het voorkomen dat je je medewerker voor minimaal een jaar kwijt bent.

Met Trindle kun je erachter komen waar het probleem voor de stress binnen een bedrijf vandaan komt. Als je als werkgever wilt weten of de werkdruk te hoog is, kun je dit doen door via de app een vraag te stellen aan alle medewerkers. Daarnaast worden er vanuit Trindle zelf ook vragen gesteld, deze real time data is meteen zichtbaar in het medewerkersportaal. Het kost medewerkers enkel 10 seconden per vraag en dat zorgt ervoor dat je, als werkgever, op de hoogte bent wat er speelt binnen jouw organisatie. Wil je hier graag meer informatie over ontvangen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.