Categories
Trindle blogs

Talent is de toekomst!

Binnen iedere organisatie staat het geluk van medewerkers en het behalen van resultaten hoog in het vaandel. Hiervoor moet je de juiste talenten in huis hebben. Het herkennen van talent zorgt ervoor dat je de medewerkers binnen jouw organisatie de juiste functies kan geven. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat talent management een bijdrage levert aan jouw organisatie?

Het herkennen van talent is niet alleen een toegevoegde waarde voor de medewerkers maar ook voor de organisatie. Wanneer het talent binnen jouw bedrijf op de juiste plek aan het werk is, zorgt dit sneller voor succesvol afgeronde opdrachten. Wanneer iemand precies weet wat hij/zij moet doen om het gewenste resultaat te behalen, zal dit uiteindelijk positief zijn voor jouw bedrijf. Echter moet je zorgen dat je het talent op de juiste plekken binnen jouw organisatie inzet. Tijdens een sollicitatie gesprek moet je er achter komen wat de kwaliteiten van de sollicitant zijn, dit kun je doen door te vragen of hij/zij eerder gemaakt werk met jou kan delen. Door te weten hoe de sollicitant werkt en of die persoon binnen jouw bedrijf past, moet je goed door het opgestuurde werk lezen.

Voordelen van talent management zijn dat medewerkers goed zijn in het werk wat ze uitvoeren, dit zorgt ervoor dat ze daar extra energie van krijgen waardoor ze positiever worden. Op het moment dat medewerkers positiever zijn op kantoor zorgt dit voor een betere sfeer, wat weer bijdraagt aan het werkgeluk. Medewerkers voelen zichzelf gewaardeerd door de organisatie en verbonden met de organisatie.

Bij alle voordelen zitten ook wat onduidelijkheden, zo ook bij talent management. Het is voor velen niet duidelijk wat het begrip precies betekent. Dit komt doordat het vaak wordt gebruikt wanneer iemand ergens in uitblinkt. Bijvoorbeeld iemand die goed kan voetballen, is een voetbaltalent. Maar talent is ook iets wat een persoon zichzelf aan kan leren. Door te studeren kan je goed worden in communicatie en marketing. Door daar alles over te weten kun je onmisbaar worden voor een organisatie, wat ervoor zorgt dat dat een talent genoemd wordt.

Op zoek naar nieuw talent
Wanneer je een nieuwe vacature plaatst moet je ervoor zorgen dat je de juiste doelgroep aanspreekt. Kijk naar de verschillende online vacaturebanken, iedere vacaturebank spreekt een andere doelgroep aan. Ben je op zoek naar jongeren, dan kun je eerder kijken bij Young Capital in plaats van bij Indeed. Young Capital richt zichzelf op het werven van middelbaar en hoger opgeleiden. Terwijl Indeed niet alleen zelf vacatures op hun website plaatst, maar ook van andere vacaturebanken vacatures laat zien.

LinkedIn is geen vacaturesite, echter wordt hier tegenwoordig regelmatig werk aangeboden. Ook veel werkzoekenden plaatsen een bericht met naar wat voor een baan ze op zoek zijn, in de hoop dat iemand binnen hun netwerk de gouden tip kan geven. De reden dat hier veel gebruik van wordt gemaakt is doordat LinkedIn vergelijkbaar is met een CV. Het geeft weer waar je gewerkt hebt, wat voor ervaringen je op hebt gedaan en met welk programma je kan werken. Dit houdt in dat een bedrijf niet op zoek hoeft te zijn naar een nieuwe werknemer, maar wellicht komt iemand een talent tegen op LinkedIn en is dat het missende talent binnen jouw organisatie.

Contact
Om het beste inzicht te krijgen binnen jouw organisatie is het belangrijk dat je op de hoogte bent van wat je medewerkers denken. Vinden zij dat ze op de juiste positie binnen jouw organisatie in worden gezet of denken ze dat hun talent op een andere plek beter van pas komt? Om hier achter te komen kun je Trindle inschakelen. Trindle is een app die meerdere vragen per week stelt aan al je medewerkers. Zo genereer je realtime data wat inhoudt dat je meteen weet wat ze ergens van vinden of hoe ze erover denken. Op die manier kun je meteen schakelen en duurt het niet lang voordat je veranderingen door kan voeren. Voor meer informatie kun je contact opnemen via de contactpagina.