Categories
Trindle blogs

Persoonlijke ontwikkeling van belang binnen jouw organisatie!

Volgens Tom Haak van HR institute is personalisatie in 2021 een opkomende trend in de HR branche. Personalisatie heeft alles te maken met de persoonlijke ontwikkeling van je medewerker, maar wat houdt het precies in en wat is de toegevoegde waarde om hier tijd en energie in te steken?

Uit onderzoek is gebleken dat 94% van de bedrijven het ermee eens is dat personalisatie van belang is voor het succes van de organisatie. Wanneer er persoonlijke doelen behaald worden, wordt er gesproken van een succes. Dit is niet alleen positief voor de medewerker die zijn/haar doel behaald heeft, maar ook voor de werkgever. Dit draagt bij aan het werkgeluk en kaatst terug naar succes binnen het bedrijf. Het is namelijk bewezen dat succesvolle medewerkers gelukkiger zijn op de werkvloer, dat zorgt voor een hogere productiviteit en meer succes. Maar om voor duidelijkheid te zorgen bij de persoonlijke ontwikkeling moet je rekening houden met de volgende punten:

Vraag snel een demo aan!

Trindle is de nieuwe vorm voor het afnemen van een MTO. Stel elke week korte en relevante vragen, check daarnaast de realtime data in het portaal! Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op via de onderstaande knop!

Ben duidelijk naar elkaar

Zorg ervoor dat je duidelijk bent naar je collega’s wie je bent en leer elkaar goed kennen in het werkveld. Op die manier weet je wat je van elkaar kunt verwachten en zal het onderling minder snel voor onduidelijkheden zorgen.

Heldere verwachtingen delen

Doordat je een duidelijk beeld hebt geschetst over hoe je bent, weten collega’s als het goed is wat ze van je kunnen verwachten. Ze weten je te vinden op het moment dat er een probleem zichzelf voordoet, die ze zelf niet op kunnen lossen, maar waarvan ze weten dat jij daar de juiste persoon voor bent.

Niet alleen je sterke punten maar ook je zwakke punten kenbaar maken

Doordat je niet alleen je sterke punten maar ook je zwakke punten met je collega’s deelt, weten zij waar jij nog in kunt groeien. Zelf zie je minder snel dat je ergens de fout in gaat, je collega’s kunnen je hierop aanwijzen op het moment dat ze zien dat je terugvalt in het zwakke punt.

Te oefenen in zelfbewustzijn

Het openstellen voor feedback met betrekking tot je zwakke punten zorgt voor een betere zelfbewustzijn. Wanneer je continu bezig bent met je eigen ontwikkeling ben je bewust van de eigenschappen of manieren waar je nog aan zou kunnen werken. Het bewust hiermee bezig zijn zorgt voor een zichtbare persoonlijke groei, dit komt doordat je de focus op jezelf en je eigen ontwikkeling legt.

Je respect te tonen voor je teamleden, voor wat ze doen, maar vooral voor wie ze zijn

Laat alle collega’s in hun eigen waarde, probeer je niet te veel te bemoeien met de persoonlijke ontwikkeling. Wanneer iemand hulp nodig heeft of het gaat echt niet goed, dan zal je dat vanzelf merken en kun je op dat moment te hulp schieten. Of het is mogelijk dat een collega juist om je hulp vraagt bij een doel wat hij/zij voor zichzelf gesteld heeft.

Voor het nieuwe jaar worden er vaak nieuwe doelstellingen bepaald, probeer dit jaar rekening te houden met personalisatie. Doordat je je medewerkers of collega’s beter leert kennen en weet waarvoor je bij ze aan kunt kloppen, bevorderd dat de werksituatie. Maar hoe weet je precies dat je hier stappen in zet? Door Trindle in te zetten binnen jouw organisatie kom je te weten wat je medewerkers vinden. Een mogelijkheid om als werkgever zelf vragen aan je medewerkers te stellen zal zorgen voor duidelijkheid. De antwoorden op deze vragen zijn direct te zien in het online portaal, dit houdt in dat je niet hoeft te wachten en direct kan schakelen. Ben je benieuwd naar Trindle of zou je graag met ons in contact willen komen? Dan kan dat hier!