Categories
Trindle blogs

Organisatorische groei moet hand in hand gaan

Meegroeien met de markt is een opkomende trend. Door als organisatie hierin mee te gaan kom je in aanraking met organisatieontwikkeling. Je moet weten waar jouw organisatie voor staat, wat je wil bereiken en waar je klanten behoefte aan hebben. Maar wat is organisatieontwikkeling precies?

Iedereen heeft een andere invulling wanneer je vraagt wat organisatieontwikkeling is. Echter is het een groot begrip wat gerelateerd is aan verschillende begrippen maar ook concepten. Organisatieontwikkeling is het realiseren van veranderingen in persoonlijke of bedrijfssituaties om hierdoor succesvol te zijn. De organisatorische groei moet hand in hand gaan met de partner waar je mee samenwerkt, op die manier zorg je voor het beste resultaat voor beide partijen. Bij deze ontwikkeling groei je naar een gewenste situatie toe voor beide partijen.

Vraag snel een demo aan!

Trindle is de nieuwe vorm voor het afnemen van een MTO. Stel elke week korte en relevante vragen, check daarnaast de realtime data in het portaal! Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op via de onderstaande knop!

Het basisproces van organisatieontwikkeling start bij het duidelijk noteren van de missie van het bedrijf. Wat wil je bijdragen en uitstralen naar de buitenwereld? Ten eerste is deze missie het doel van je organisatie en dit bepaalt welke stappen je als organisatie neemt om hieraan bij te dragen. Ten tweede moet je na gaan denken over hoe je de behoefte van je klanten gaat vervullen. Wat willen klanten van je en wat is de reden dat ze voor jouw organisatie als partner gekozen hebben? Zet de antwoorden op deze vragen voor jezelf op een rij, zo creëer je een duidelijk beeld voor jezelf, je klanten, maar ook voor je medewerkers. Als laatste is het van belang om op de hoogte te zijn van je concullega’s. Zorg ervoor dat je weet welke producten zij aanbieden en verkoop jouw product/dienst als een behoefte. Wanneer dit duidelijk is voor jouw organisatie, weet je waar je op moet focussen en dan weet je op welke manier je te werk kan gaan.

Er is altijd wel beweging in een organisatie, bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen op de markt. Deze ontwikkelingen hebben niet alleen invloed binnen de organisatie maar wellicht ook voor de klanten waar het bedrijf mee samenwerkt. Doordat er verschillende veranderingen plaatsvinden, kan het zo zijn dat het effect heeft op de klanten.

Organisatieontwikkeling en verandermanagement worden in de praktijk veel met elkaar vergeleken. Verandermanagement is het veranderen van een werkwijze van de organisatie of van een organisatievorm. Denk hierbij aan innovatie, digitalisering, leidinggeven en positionering richting de klant. Echter is het doorvoeren van veranderingen makkelijker gezegd dan gedaan. Medewerkers zijn gehecht en gewend aan een bepaalde werkwijze, om deze ineens te veranderen neemt tijd in beslag. Tegenwoordig zijn organisaties steeds meer bezig met het streven naar continue verbetering, dit houdt in dat iedereen binnen een organisatie daarin mee moet groeien.

Het is van belang dat je als werkgever op de hoogte bent van wat je medewerkers vinden van de organisatieontwikkeling. Buiten dat het invloed heeft op het gehele bedrijf is ook het hele bedrijf met deze ontwikkeling bezig. Wil jij weten hoe je medewerkers hierover denken? Dan hebben wij hier de perfecte app voor ontwikkeld, namelijk Trindle. Trindle is een app voor het verhogen van de medewerkerstevredenheid. Als werkgever kun je zelf vragen stellen waar je een antwoord op zoekt bij je medewerkers. Doordat we real time data genereren kun je meteen actie ondernemen op het moment dat het ergens niet goed gaat binnen de organisatie. Je kan er bijvoorbeeld achter komen wat je medewerkers vinden van de laatste ontwikkeling. Ben je benieuwd en wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan hier contact met ons op!