Categories
Trindle blogs

Leiders beïnvloeden het bedrijf

Het COVID-19 virus speelt op dit moment een grote rol in ieder bedrijf. Het heeft op veel werkzaamheden invloed en daarnaast heeft het ook impact op het leiderschap. Hoe ga je op de juiste manier, zoals je altijd hebt gedaan, leiding geven aan werknemers? Goed leiderschap is erg belangrijk om anderen te stimuleren en te inspireren tijdens hun werk. Je moet verschillende standaardeigenschappen hebben om een goede leider te zijn. Uit jouw persoonlijke eigenschappen zal blijken wat voor een soort leider je bent.

Leiderschap is het gedrag waarmee je jouw werknemers beïnvloed. Als leider ben je het aanspreekpunt van een groep. Het is jouw taak om de werknemers te stimuleren en motiveren tot het bereiken van het gestelde doel. Volgens economen Sadun, Bloom en Van Renen is het effect dat leidinggevenden op medewerkers hebben erg groot. Zij geven aan dat uit de resultaten van het onderzoek te zien is dat de bijdrage van een leider binnen een organisatie veelbeduidend is.

Het leiderschap bestaat uit verschillende aspecten, het is belangrijk dat je je eigen weg hierin vindt. Volg niet wat je leest op het internet maar volg je eigen gevoel. Gebruik jouw beste eigenschappen tijdens het leidinggeven. Iedere leider heeft meerdere kwaliteiten, zoals goede communicatieve vaardigheden, innovatief, het stellen van duidelijke doelen. Daarnaast horen eerlijk zijn, positiviteit overbrengen, goed communiceren en delegeren daar ook bij. Maar wie jij als persoon bent zorgt ervoor dat je onderscheid kan maken van de gemiddelde leider. Echter is het ook belangrijk dat je als leidinggevende zelf resultaatgericht bent, productief bent en een duidelijke visie hebt voor een project. Zorg ervoor dat je betrokken bent bij het werk van je werknemers en dat je op de hoogte bent over wat er speelt binnen een project. Op die manier kun je ingrijpen wanneer het ergens niet gaat zoals je gehoopt had of voorkomen dat er iets mis gaat.

Er zijn veel verschillende soorten leiderschappen, maar hoe weet je nu precies welke bij jouw organisatie past? Wanneer je een openstaande vacature hebt ben je uiteraard op zoek naar de juiste persoon voor jouw bedrijf. Stel voor jezelf voorafgaand aan het sollicitatiegesprek een aantal kwaliteiten op naar het soort leider waar jij naar opzoek bent. Op die manier weet je sneller of iemand aan je eisen voldoet en kun je geen kwaliteiten van de potentiële nieuwe leider vergeten.

Ben je benieuwd naar wat voor een soort leider je medewerkers op zoek zijn? Dan kan dit via een nieuwe manier van het uitvoeren van een MTO. Door zelf wekelijks via de app vragen te stellen kun je erachter komen wat de behoeftes van je medewerkers zijn. Trindle is een nieuw platform wat deze mogelijkheid biedt! Binnen 10 seconden weet je wat je medewerkers van jouw bedrijf vinden en wat ze een prettige werkomgeving vinden. Ga voor meer informatie naar de contactpagina en laat je gegevens achter of download de freemium versie.