Categories
Trindle blogs

Het einde van het jaar is in zicht, maar hoe zit het met de bonussen?

Het belonen van je medewerkers gebeurt vaak aan het einde van het jaar. Echter is dit jaar anders verlopen dan dat iedereen van te voren had kunnen voorspellen. Maar wat is nu de juiste manier om dankbaarheid aan medewerkers te tonen? En hoe zorg je ervoor dat het niet te duur wordt?

Door de huidige situatie waar we ons in bevinden, hebben veel medewerkers extra hard moeten werken afgelopen jaar. Zorgmedewerkers, ambtenaren en medewerkers van de politie krijgen een hogere bonus dan voorgaande jaren. Dit krijgen ze in verband met de inzet om alles zo goed mogelijk te laten verlopen in een lastige periode. Ook de Albert Heijn heeft kenbaar gemaakt dat ze dit jaar een coronabonus uit gaan keren aan medewerkers. Supermarkten hebben het afgelopen jaar een heftige periode achter de rug, dit door mensen die zijn gaan hamsteren aan het begin van het coronavirus. Veel beroepen hebben onder druk gelegen en dit heeft de nodige impact gehad op medewerkers, om deze reden zullen zij een extra coronabonus of een hogere bonus ontvangen dan voorgaande jaren.

Vraag snel een demo aan!

Trindle is de nieuwe vorm voor het afnemen van een MTO. Stel elke week korte en relevante vragen, check daarnaast de realtime data in het portaal! Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op via de onderstaande knop!

Een beloning voor de inzet van het afgelopen jaar hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Het gaat uiteraard om het gebaar en dat is dankbaarheid vanuit de werkgever. Een pakket met lekkere dingen voor het gezin van de medewerker gedurende kerst is hartstikke lekker en hoeft niet veel geld te kosten als je dit in grote hoeveelheden aanschaft. Als de marketingafdeling van een bedrijf hier tijd in stopt, hoeft het niet veel geld te kosten, zolang er een gedachte achter zit. Bijvoorbeeld een pakket met wat lekker eten voor tijdens een film en daarbij een cadeaubon voor Pathé thuis, met daarop ‘Jouw inzet is niet te filmen!’.

De beloning ontvangen medewerkers alleen als ze zich op de juiste manier in hebben gezet voor het bedrijf in het afgelopen jaar. Echter heeft belonen niet alleen te maken met het bedanken voor de inzet. Ook zorgt het voor andere doelen, namelijk op het moment dat je medewerkers op de hoogte zijn van het ontvangen van een bonus, dan weten ze wat ze daarvoor moeten doen. Ze zullen er dan ook alles aan doen om die te behalen, wat uiteindelijk zorgt voor betere presentaties.

Medewerkers die goed gepresenteerd hebben gedurende het jaar worden beloont. Als werkgever bedank je ze voor de inzet van het afgelopen jaar, de bijdrage aan het succes en aan het team. Dit draagt bij aan de motivatie van de medewerkers voor het nieuwe jaar, ze worden enthousiast en laat zien dat je betrokken bent bij de medewerkers. Het kenbaar maken van eindejaarsbonussen heeft ook nadelen. Medewerkers gaan wellicht sneller te werk doordat ze de targets willen halen, om uiteindelijk de bonus te ontvangen. Het sneller te werk gaan kan ten kosten gaan van de kwaliteit van het werk en het heeft ook effect op het werkplezier. Medewerkers zullen zichzelf minder focussen op opdrachten die voor hun persoonlijke groei interessant is, doordat ze zo bezig zijn met het behalen van targets.

De betrokkenheid uit je, als werkgever, in het tonen van interesse. Een manier om de betrokkenheid te verhogen is met Trindle. Trindle is een online platform wat zich bezig houdt met medewerkerstevredenheid. Door hier gebruik van te maken kom je erachter wat je medewerkers denken en hoe ze zich in bepaalde situaties voelen. Wanneer er gedurende het jaar problemen voordoen, is de werkgever de eerste die hiervan op de hoogte is. Dit kan doordat Trindle meerdere vragen per week stelt, ook is het mogelijk om als werkgever zelf vragen te stellen. De realtime data in het medewerkersportaal geeft de kans om meteen te schakelen wanneer er iets fout gaat. Ben je benieuwd naar Trindle, neem dan contact met ons op!