Categories
Trindle blogs

Feedback geven draait om de juiste balans

Het staat tegenwoordig centraal binnen iedere organisatie en alle medewerkers zijn er dagelijks mee bezig, namelijk feedback geven en ontvangen. Maar wat is feedback precies en welke invloed heeft het op anderen als je positieve of negatieve feedback geeft?

Feedback is tegenwoordig erg belangrijk. Dit heeft te maken met dat het nu niet meer in een gesprek gegeven wordt wat ieder half jaar plaatsvindt. Het is veelvoorkomend om meteen feedback te geven aan een medewerker of collega op het moment dat je iets opvalt. Het geven van terugkoppeling aan een medewerker of collega wordt ook wel het geven van feedback genoemd. Je kan feedback geven op de manier van werken van iemand of op de prestaties van die persoon.

Vraag snel een demo aan!

Trindle is de nieuwe vorm voor het afnemen van een MTO. Stel elke week korte en relevante vragen, check daarnaast de realtime data in het portaal! Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op via de onderstaande knop!

Bij positieve feedback wordt er oxytocine aangemaakt in je hersenen. Dit is een stofje wat ook wel ‘het gelukshormoon’ wordt genoemd. Deze stof zorgt ervoor dat medewerkers automatisch beter gaan presenteren, doordat de feedback een positieve invloed heeft. Negatieve feedback heeft daarintegen ook een negatief effect, medewerkers of collega’s gaan slechter presteren wanneer ze commentaar krijgen op het werk wat ze leveren. Probeer wanneer je feedback geeft de juiste balans te vinden, geef dus zowel positieve als negatieve feedback. Maak van de negatieve een opbouwende feedback en onderbouw deze met oplossingen. De persoon kan dan merken dat je er goed over na hebt gedacht en neemt het dan sneller in overweging om iets met de feedback te doen, dan wanneer het alleen maar negativiteit is.

Tips om goede feedback te geven:

Zorg dat je het gedrag waarneemt en niet interpreteert. Wanneer je een bepaalde situatie waarneemt weet je wat er gebeurd is en kun je hier op de juiste manier op reageren of reflecteren. Interpreteren valt onder het creëren van je eigen waarheid, wat jouw ervaring is en op die manier zie je niet alle kanten van het verhaal.

Wanneer je iemand feedback geeft, zorg er dan voor dat de situatie waar je feedback op geeft recent is voorgevallen. Op dat moment kan die aangewezen persoon nog op de situatie terugkomen naar aanleiding van de ontvangen feedback.

Beschrijf de feedback vanuit je eigen gevoel. Laat de andere partij weten wat voor een invloed de situatie of het gedrag op jou heeft gehad. Spreek daarnaast voor jezelf, wijs niet continu met je vinger naar andere. Zorg ervoor dat de persoon waar je feedback aan geeft duidelijk weet welke rol jij gespeelt hebt in een situatie. Wanneer je feedback niet in je jij-vorm verteld zal de persoon die de feedback ontvangt minder snel in de verdediging schieten.

Geef feedback op het moment dat je ziet dat er bij de ander ruimte is voor verbetering. Je leert iemand uiteraard goed kennen als je samenwerkt, je komt er dan ook achter of hij/zij open staat voor feedback. Benader de persoon op de juiste manier, zorg dat hij/zij zichzelf niet aangevallen voelt door de feedback.

Zorg ervoor dat de feedback die je geeft niet het tegenovergestelde is van het gedrag wat je zelf vertoond. Als persoon heb je bepaalde normen en waarden, deze straal je vaak ook uit. Laat dit ook blijken in de feedback die je geeft en wees hierbij bewust van jezelf.

Samenvattend is feedback een positief iets, de persoon die je feedback geeft ziet namelijk in je dat je beter kunt presteren dat dat je op dit moment doet. Om op de juiste manier feedback te geven aan je medewerkers, moet je eerst weten wat hun behoefte zijn. Dit kun je doen door middel van Trindle. Trindle is een app voor de medewerkerstevredenheid. In deze app kun je als werkgever zelf vragen stellen aan je medewerkers. Je komt te weten wat ze van bepaalde situaties vinden of wat wellicht beter kan binnen jouw organisatie. Daarnaast kun je ze om nog meer feedback vragen, maar ook kun je er achter komen op welke manier zij graag feedback willen ontvangen. De realtime data in het online portaal zorgt ervoor dat je als werkgever meteen kan schakelen binnen jouw organisatie. Ben je benieuwd wat Trindle voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met ons op!